KONOPLJIN TEKSTIL

Ljudje že tisoče let iščejo najboljše materijale iz katerih bi izdelali visokokakovostna oblačila. Na samem začetku so iskali materijale s katerimi ne bi imeli preveč dela ampak z leti so spoznali, da ima sintetični materijal veliko boljše rezultate. Ugotovljeno je bilo, da lahko iz konoplje ustvarjamo močna, kakovostna in trpežna oblačila zato lahko danes najdemo raznoliko ponudbo oblačil iz konoplje.

Konoplja je rastlina iz katere se razvije marihuana in je eden najprimernejših materijalov številnih podjetij in blagovnik znamk: iz semen se lahko namreč pridobijo konopljina vlakna. S konopljo je veliko lažje delati kot z večino drugih materijalov in jo je tudi lažje množično proizvajati.

Oblačila so sicer lahka a so izjemno odporna in ne zbledijo s časom. Iz teh razlogov se vedno več ljudi odloči vložiti v konopljina oblačila. Poleg oblačil lahko iz konoplje pripravimo tudi nešteto drugih izdelkov: spodnje perilo skozi katerega zrak lahko prehaja in na tak način nam perilo nudi izvrstno zaščito pred visokimi temperaturami in na vlažnih območjih. Iz konoplje lahko izdelamo tudi pižame, brisače ali jakne, ki nas grejejo ampak nas tudi ohranjajo suhe.

Oblačila in materijali iz konoplje imajo vrsto edinstvenih značilnosti:

  • konoplja se ne obrabi temveč se s časom izboljša;
  • oblačila postanejo mehka in bolj prilagodljiva;
  • konoplja deluje antibakterijsko;
  • konopljin material je varen pred ognjem, saj toploto in in ogenj prenaša bolje kot drugi materijali.
  • Trdnost pri natezanju. Snopi konopljinih vlaken so dolgi do petnajst metrov, medtem ko so bombažna vlakna veliko krajša.
  • Konopljin tekstil se lahko pere in suši v stroju.
  • Tekstil diha. Zelo dobro se obnese pri zračnosti in učinkovito odvaja vlago od telesa. Je tudi bolj vpojen, kar je idealno za brisače, plenice in otroška oblačila.
  • estetika. Konoplja drži svoj naraven lesk.

Zaradi teh prednosti je smiselno pričakovati, da bo konoplja v naslednjih letih na številnih področjih prehitela druge tkanine. Izdelke iz konoplje je mogoče reciklirati in ponovno uporabiti, kar ugodno vpliva tudi na okolje. Prehod na izdelke iz konoplje bo na tak način pomagal rešiti okolje, čistejši in bolj zeleni planet pa bomo pustili še za naslednje generacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje brskanja. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.